До ковбасних виробів та м'ясних делікатесів належать сосиски, сардельки, буженина, м'ясні чіпси, копчені реберця, грудинка та інші. Ковбаси та ковбасні вироби, а також м'ясні делікатеси можна подавати до будь-якого столу в нарізці, як закуски.
Розрізняють ковбасні вироби варені (у тому числі сосиски та сардельки), напівкопчені, копчені, копчено-варені, ліверні, сільці та холодці. Сировиною служать нежирна яловичина, свинина, шпик, рідше – баранина, конина, м'ясо птахів.
Ковбаса вищого ґатунку має на 100% складатися з м'яса, першого – на 70%, другого – на 60%. Якщо в ковбасі менше 60% м'яса, вона називається ковбасним продуктом.
Види ковбас за технологією виробництва
- Варена ковбаса
- Варено-копчена ковбаса
- Сиркопчена ковбаса
- Сиров'ялена ковбаса
Aug 23, 2019