Що таке Вершковий сир: особливості, переваги, рецепти приготування

Вершковий сир – це особливий вид молочного продукту, який виготовляється зі сметани. Він має ніжну текстуру і легкий кислуватий післясмак. Сирні маси різну, може бути іншого кольору, з різною структурою та смаком, залежно від виробника та способу приготування.

Одержання вершкового сиру починається із приготування вершків. Вершки збивають до утворення пишної піни і потім нагрівають, щоб розділити молочну жирність на верхній та нижній шари. Верхній шар – це і є основою для створення вершкового сиру.

Вершковий сир має безліч корисних властивостей. У ньому містяться вітаміни, мікроелементи та білок, необхідні для правильного функціонування організму. Також, цей продукт сприяє покращенню травлення та зміцненню імунної системи.

Вершковий сир також має великий попит у гурманів завдяки своєму унікальному смаку і аромату. Він часто використовується як інгредієнт для приготування різних страв, таких як соуси, пироги, тарталетки та інші.

Що таке Вершковий сир
Назва:Вершковий сир
Опис:Вершковий сир – це десертний продукт, який отримується в результаті обробки вершків з додаванням цукру. Сир має ніжний смак та кремову текстуру.
Інгредієнти:вершки, цукор
Калорійність на 100 г:300 ккал
Вміст жирів:20 г
Вміст вуглеводів:30 г
Вміст білка:3 г

Натуральний вершковий сир обов'язкова продукція на кожній кухні – він цілком підійде для чізкейка, млинців, крему, торта, випічки та десертів.25 черв. 2022 р.

Який вершковий сир для крему?

Для приготування крему нам потрібні саме сирні вершкові сири. Плавлені тут не підійдуть. Найпопулярнішими серед них є Філадельфія, Маскарпоне, Альметте та у нашому регіоні польський вершковий сир Лачати. З усіх цих сирів виходить чудовий крем – чиз.

У чому різниця між маскарпоне та вершковим сиром?

Маскарпоне такий же гладкий і однорідний, як сирний (вершковий) сир, але його смак чистіший, вершковий, у ньому відчувається природна насолода вершків, але немає солонуватого присмаку та щільності, пов'язаної з додаванням стабілізаторів.

У чому різниця між вершковим та сирним сиром?

У плані структури основна відмінність сиру сиру від вершкового – більш зерниста та груба консистенція. У вершкового вона ніжна, однорідна, що нагадує крем. Тому його легко намазувати на тости чи хліб, печиво тощо. За смаком сирний сир можна дізнатися за кисломолочними нотками.

Що краще за маскарпоне чи рікотта?

На відміну від Рікотти маскарпоне має більш терпкий смак, а також він набагато жирніший. Краще використовувати його у стравах, до складу яких входять дуже ароматні продукти, часник, наприклад. Перед використанням маскарпоні можна збити блендером.