Сир пармезан: незамінний інгредієнт у кулінарії і не тільки

Сир пармезан відомий своїм унікальним та неповторним смаком, його атласна текстура та солодкувато-горіховий аромат багатьох зачаровують. Однак багато хто не знає, що цей сир не тільки здатний задовольнити найвишуканіший смак, але й має ряд корисних властивостей для нашого організму.

Сир пармезан є джерелом білка, жирів та мікроелементів, необхідних для підтримки здоров'я. Він містить значну кількість кальцію, який сприятливо впливає на зуби та кістки, допомагає запобігти остеопорозу. Крім того, цей сир багатий на вітаміни B, A і D, які необхідні для нормалізації обміну речовин, посилення імунітету та підтримки здоров'я шкіри.

Сир пармезан також містить невелику кількість лактози, тому його можуть вживати люди, які страждають на непереносимість лактози. Більше того, завдяки особливому процесу дозрівання пармезан може бути засвоєний організмом значно легше, ніж інші види сиру. Справжні гурмани полюблять пармезан не лише за його смак, а й за його позитивний вплив на здоров'я.

Для чого потрібний сир пармезан
СтаттяОпис
1Сир пармезан є одним із найвідоміших італійських сирів. Він виробляється в регіоні Пармезано Реджіано в Італії.
2Пармезан відрізняється жорсткою структурою та солонуватим смаком. Він використовується у кулінарії для приготування різноманітних страв.
3Сир пармезан ідеально підходить для тертки та додавання в соуси, пасти, піцу та салати. Він також можна вживати у вигляді окремого закусочного продукту.
4Пармезан містить велику кількість кальцію та білка, що робить його корисним для здоров'я кісток та м'язів.
5Сир пармезан є ідеальним доповненням до вина, особливо червоного або білого сухого вина.

Пармезан — дуже компанійський сир. Він поєднується з м'ясом, пастою, салатами. Не можна його додавати лише до риби: буде перебитий смак обох продуктів. Подавати пармезан можна як снек перед основною стравою з джемами, пряними повидлами, збризнувши бальзамічним оцтом, а також як десерт.6 жовт. 2017 р.

Навіщо використовують сир пармезан?

Пармезан подають як закуску до білого та червоного вина. Він добре поєднується з виноградом та зеленню. Тертий пармезан додають у салати, посипають їм різотто, пасту, піцу, поленту, овочеві та м'ясні страви. Сир рівномірно плавиться, утворюючи хрустку скоринку.

Чим сир пармезан відрізняється від звичайного?

Текстура Традиційно пармезан має насичений солом'яно-жовтий колір, розсипчасту текстуру. Чим старше парміджано, тим більше він зернистий і розсипаний. На старому сирі з'являються нешкідливі хрусткі кристали – з'єднання лактату кальцію та тирозину.

Чим корисний пармезан для жінок?

У Пармезані є вітаміни А, групи В, D та K, а також мінерали (кальцій, фосфор). 75 грамів Пармезану покривають денну норму кальцію. У Пармезані є бутирилова кислота – речовина, яка розщеплює жирні кислоти і захищає товсту кишку від зростання ракових клітин.

Який смак має сир пармезан?

Пармезан має пряним, солонуватим смаком та зернистою структурою. Смак згодом набуває нових відтінків: дворічний сир пахне свіжими фруктами та має стійкий солодкий присмак.