Як ідеально приготувати броколі: секрети та поради

Брокколі – це популярна та корисна овочева страва, яку можна приготувати різними способами. Завдяки своєму ніжному смаку та м'якій структурі, броколі є відмінним доповненням до різних основних страв або може бути самостійним гарніром.

Перед тим, як почати готувати броколі, важливо вибрати свіжі та міцні кольорові суцвіття. Вони мають бути яскравого зеленого кольору і без пожовтень чи плям. Також, необхідно видалити тверде стебло і дрібне листя, щоб овоч був приємнішим на смак.

Приготування броколі можна починати з простого варення в окропі з додаванням солі. Для цього необхідно покласти овочі в каструлю з окропом і варити їх близько 5-7 хвилин до м'якості. Після цього, броколі необхідно відразу перекласти в крижану воду, щоб зберегти їхній яскравий зелений колір і зупинити процес приготування.

КрокОпис
1Виберіть свіжі броколі.
2Помити броколі під холодною водою.
3Відріжте стебла та розділіть брокколі на невеликі суцвіття.
4Підготуйте велику каструлю з окропом.
5Додайте|добавляйте| трохи солі в киплячу воду.
6Помістіть суцвіття броколі в киплячу воду.
7Варіть брокколі протягом 5-7 хвилин до отримання бажаного ступеня м'якості.
8Вимкніть вогонь і процідіть броколі.
9Злийте залишки води.
10Готово! Тепер ви можете насолоджуватися свіжим, приготовленим способом броколі.

Як правильно приготувати броколі? Щоб зберегти вітаміни?

Кидайте овочі не в холодну, а в киплячу воду. Воду попередньо потрібно посолити, це дуже важливо – сіль допоможе зберегти у капусті хлорофіл. Варити брокколі потрібно не більше трьох хвилин, а потім вийняти та покласти в холодну воду з льодом. Лід потрібен для того, щоб овоч зберіг колір.

Скільки часу треба варити брокколі?

хрумка броколі – 1,5-2 хвилини варіння; злегка хрумка брокколі – 3-4 хвилини; м'яка броколі – 6-8 хвилин.

Навіщо замочувати брокколі у солоній воді?

Свіжу спаржеву капусту, а саме так називають брокколі, рекомендують вимочувати в солоній воді. Роблять це, щоб напевно переконатися у відсутності шкідників, що ховалися в суцвіттях. Достатньо десяти хвилин вимочування, після якого можна приступати до варіння.