Щоденне вживання агару підвищує імунітет і захисні функції організму, зміцнюючи його. Агар використовується і для очищення печінки від жовчі, зміцнення легенів. Ще однією важливою властивістю добавки, нещодавно оприлюдненої вченими, стала здатність запобігання раковим захворюванням, зокрема раку грудей.
Агар для чого корисний
Агар – агар: шкода та протипоказання
- алергія на цей харчовий компонент;
- індивідуальна непереносимість йоду та морепродуктів;
- знижена кислотність;
- дитячий вік до 2 років;
- 3-й триместр вагітності та період лактації (з обережністю).
Збережена копія
Тож додаємо агар у холодну рідину з розрахунку 1 грам на 250 мілілітрів, доводимо її до кипіння й обов’язково кип’ятимо 1 – 2 хвилини. Вживати агар – агар слід обов’язково в гарячому вигляді (45 градусів) дуже повільно. Для отримання ефекту схуднення найефективнішим є 4х разовий прийом продукту. Збережена копія
Однак якщо порівнювати між собою желатин і агар-агар за кількістю засвоюваного колагену, для суглобів все ж корисніший тваринний желатин. Це пояснюється тим, що він повністю складається з денатурованої сполучної тканини тварин, яка краще засвоюється організмом людини.