Вегетаційний період амаранту триває приблизно 120 днів. Збирають урожай тоді, коли пожовтіє і почне опадати листя. Щоб перевірити стиглість насіння, треба вдарити рукою по мітелці. Якщо достигло, воно почне висипатися.
– Насіння амаранту можна пророщувати і використовувати на бутербродах або в салатах. – Для випічки можна замінювати чверть борошна амарантовим. Для приготування панкейків і пасти можна використовувати одне амарантове борошно.
Відвар із квіток амаранту підвищує імунітет організму, виводить із нього всі шлаки, відновлює клітини печінки, перешкоджає виникненню ракових пухлин, розщеплює жири й допомагає швидкому схудненню. Він відновлює роботу щитоподібної залози та органів внутрішньої секреції. Збережена копія