Кальцій і фосфор, що входять до складу земляного горіха, сприяють зміцненню зубів, волосся і нігтів. Завдяки антиоксидантам, що містяться в земляному горісі (селен, вітамін Е, цинк, аскорбінова кислота, деякі амінокислоти, магній), значно знижується ризик виникнення раку молочної залози. Збережена копія
За словами Аїди Киримової, сирий арахіс може порушити роботу стравоходу. Крім того, його шкірка може стати причиною алергічної реакції. У смаженому арахісі на 25 % більше поліфенолів, ніж у сирому.
Це стосується і популярного арахісу. Найголовнішим аргументом на користь термічної обробки смажених горіхів є поліпшення смаку горішків . На додачу до підвищення смакових якостей смажені горіхи набувають аромату, що розбурхує апетит, і стають хрусткими.