Вступ Соєва спаржа – популярний продукт східноазіатської кухні, який широко застосовується для приготування салатів і гарнірів. У Японії її використовують і як самостійне блюдо, легке перекушування в обідню перерву. Що складається на 45% з білка, спаржа швидко вгамовує голод і сприяє збереженню стрункої фігури.
Соєва спаржа – це дуже поживний та висококалорійний продукт. На його 100 грам припадає близько 440 калорій. Для порівняння, калорійність натуральної спаржі – Загалом 21 одиниця. Водночас соєвий еквівалент містить дуже багато білка – 45 г, значну кількість жирів та вуглеводів – приблизно по 20 г.
Аспарагус може мати дратівливий ефект на запалені стінки кишечника та шлунка. Тому вживання спаржі краще виключити за наявності гострих захворювань ШКТ. Щодо протипоказань, то спаржу заборонено вживати маленьким дітям.