Чи можна сп'яніти від глінтвейну?

Від глінтвейну можна швидше сп'янітиніж від вина. Це не так. Теплий глінтвейн покращує кровообіг і розширює судини, але має слабший ефект, ніж вино. У гарячому напої алкоголь швидше випаровується.

Поширені питання про глінтвейні Зазвичай для приготування напою використовують сухе вино, міцність якого становить 11–12 % об. Але міцність вина може коливатися від 10 до 13% об. Тому в гарячому глінтвейні зазвичай залишається 7-10% про.

Здавна глінтвейн вважається незамінним засобом за перших ознак застуди. Тепло цього напою має тонізуючу дію, дарує бадьорість, заряджає енергією і допомагає боротися з застудою, кашлем і нежиттю. Гаряче вино сприяє розширенню судин, посиленню кровообігу.

Кому не можна пити глінтвейн Людям з підвищеною кислотністю та зниженою серцево-судинною прохідністю, вагітним жінкам, а також страждаючим на алкогольну залежність.