Пармезан містить велику кількість вітаміну В12, необхідного для формування червоних кров'яних тілець та підтримки нервової системи, та вітаміну А, що покращує зір, зовнішній вигляд шкіри та зубів. Парміджано режано не містить лактози, тому ідеально підійде для людей, які мають проблеми з травленням молока.
Текстура ламка, сир із нерівним зрізом, кришиться при нарізуванні. Смак ніжний, з пікантним післясмаком. DOC 1955, PDO 1992 року. Пармезан вживається як самостійна страва або використовується у вигляді добавок до макаронних виробів, піци, супів та салатів, його також їдять з бальзамічним оцтом.
Вміст холестерину в Пармезані менше, ніж в інших сирах, це знижує ризик атеросклерозу та серцевих захворювань при його регулярному вживанні. У Пармезані є вітаміни А, групи В, D та K, а також мінерали (кальцій, фосфор). 75 грамів Пармезану покривають денну норму кальцію.
Парміджано-Реджано, яке в інших країнах, крім Італії, називають просто пармезаном, є "королем сиру", на думку сироварів. Ви можете є його окремо або натирати на тертці, і він чудово поєднується не лише з італійськими стравами, а й іншими інгредієнтами.