Мигдальна халва У ній менше жирів і більше білків, ніж у інших видах, тому вона вважається дієтичною. Як і сам мигдаль, ця халва містить кальцій, магній, марганець, фосфор, вітаміни В1, В2, В3, С та Е.
Найчастіше ми купуємо соняшникову чи арахісову халву. В обох присутні вітаміни А, В, Е, які відповідають за пам'ять, зір та роботу серця. Крім них халва містить арахісову та соняшникову олії, що допомагають продовжити молодість та покращити стан шкіри.
Шарувата, трохи розсипчаста халва із збитої карамельної маси та перетертого обсмаженого арахісу. У арахісової халві більше користі, ніж в іншій халве. У ній багато фолієвої кислоти, яка сприяє відновленню імунітету та підтримує роботу серця та судин, а також вітамінів D, РР, групи В.