Чим корисна молода картопля?

Молодий картопля, як і всі свіжі овочі, багата біофлавоноїдами (запобігають розпаду аскорбінки в організмі). У ньому містяться вітаміни групи У, і навіть А, З, Е, . Крім того, у складі молодої картоплі є незамінні мінеральні речовини – калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, йод та сірка.29 May 2022

Молода картопля – це бульби картоплі, які можна, можливо вживати в їжу в період після закінчення цвітіння та до повного дозрівання. Відрізняється від зрілої картоплі тонкою шкіркою і ніжнішим смаком, тому є сезонним овочом. Пік сезону – з початку до середини літа.

Найкорисніше є молодий картопля, зваривши прямо з шкіркою: безпосередньо під нею знаходяться ферменти, що дозволяють розщеплювати крохмаль і цукру, що містяться в бульбах. Але проблема в тому, що в шкірці можуть утримуватися нітрати.

В складі картоплі є кальцій, залізо, фосфор, вітаміни B, C, K та P. Також він містить багато клітковини та білка – важливих для організму речовин, які переважно перебувають у шкірці. Саме з цієї причини відвареної картопля у мундирі буде корисніше, ніж очищений.