Чим корисна папороть орляк?

Молоді пагони багаті вітамінами, токоферолом, рибофлавіном, каротином, нікотиновою кислотою. Білки папороті орляка за своїми властивостями та складом близькі до білків зернових культур, легко засвоюються. Папороть давно вживають в їжу тайговики Далекого Сходу, а також жителі Кореї та Японії.

Молоді пагони насичені вітамінами, токоферолом, рибофлавіном, каротином, а також нікотиновою кислотою Крім цього, в листочках як молодих, так і дорослих рослин є дуже важливі для людського організму макро- і мікроелементи. Папороть багатий калій, нікель, магній, йод, кальцій, фосфор.

Сирим папороттю можна отруїтися. Свіжі пагони навіть у холодильнику зберігаються недовго. Найкраще зібраний папороть відразу ж відварити, замаринувати або підсмажити, попередньо вимочивши в солоній воді. Для тривалого зберігання папороть солять, сушать чи заморожують із сіллю.

Як це є Листя орляка можна смажити, варити, тушкувати, а також солити та маринувати. Варабі – гарнір до м'ясних і рибних страв, що добре поєднується з бобовими, рисом та овочами. Застосовується також у салатах, холодних закусках та гарячих стравах. У свіжому вигляді на їжу не вживають.