Чим корисна риба линь?

М'ясо цієї риби дуже низькокалорійний. У ньому містяться необхідні організму вітаміни та мікроелементи: бір, літій, залізо, мідь, калій, кальцій, кобальт, магній, марганець, бром, фосфор. Жир риби містить багато вітаміну А і велику кількість незамінних поліненасичених жирних кислот.

Лінь-300 руб. /кг. Карась-150 руб. /кг.

Така неквапливість дозволяє запасати на зиму жирок, який допомагає плавати досить довго – до мінус 10°. «Саме за цей жирок ліня на Русі вважали царською рибою – її подавали, обклавши кропивою, щоб слиз на повітрі не скочувався», – додає Воробйов.

Як це є Готують його у різний спосіб. Рибу можна смажити та запікати, попередньо збризнувши лимонним соком. Ліня можна відварювати в молоці, у вині, а можна вживати у маринованому вигляді. Продукт добре поєднується з усіма спеціями та приправами.