Чим корисна сира спаржа?

Незалежно від свого різновиду (зелена, фіолетова або біла), спаржа багата на вітаміни А, В1, В2, В5, В6, С, Е, Н і РР, і цінними мінералами. У ній містяться калій, кальцій, магній, цинк, залізо, фосфор і натрій, фолієва кислота та мідь.

Як їсти спаржу?

  1. Можна її є руками, але поруч має стояти миска з водою. …
  2. Добре приготовлену спаржу можна, можливо є також однією вилкою. …
  3. Якщо разом зі спаржею подаються добавки, такі як, наприклад, пармська шинка, характерна для італійської кухні, можна використовувати також і ніж.

У науковій медицині визначено, що препарати спаржі надають седативну, гіпотензивну дію. Успішно застосовано спаржа при лікуванні гіпертонічної хвороби Спаржа має також відхаркувальну дію. Тривалий прийом спаржі має виражену гіполіпідемічну та гепатопротекторну дію.

Спаржа містить багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітаміни С, Е, А, цинк, калій, фосфор, кальцій та інші. Спаржа легко засвоюється організмом і містить зовсім небагато калорій (20 калорій у 100 г продукту), тому чудово підходить для тих, хто на дієті.