Чим корисний фрукт Гренадін?

Фрукт гранадила містить вітаміни: До, З, В2, В6, В9, РР. Корисні речовини: калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо, мідь, селен, цинк. З листя та коріння готують настої, відвари. Потім настій застосовують як глистогінний засіб, а відвар п'ють як заспокійливий.

Впоратися з нею легко: потрібно взяти гострий ніж і розрізати навпіл фрукт. М'якуш, що знаходиться під шкіркою в оболонці схожій на желе, вживають разом з дрібним насінням – вичерпують ложкою. Приємний аромат та кисло-солодкий смак сподобаються любителям екзотики.

Гранадила корисна для профілактики та лікування безлічі захворювань: Усуває головний біль, мігрені, спазми. Регулярне вживання нормалізує сон, допомагає у боротьбі з безсонням. Помічений і заспокійливий ефект маракуї: вона дарує легкість та знімає напругу.

Фрукт гранадила – популярний екзотичний фрукт із сімейства Страстоцвітих. Він є спорідненим з маракуйє і має зовнішню схожість з нею. Плоди гранадили мають яйцеподібну форму, дозрілі плоди досягають у діаметрі 8-12 см. Середня вага плодів 100-110 г.