Чим корисний і шкідливий часник?

Часник корисний для серцево-судинної системи людини, що сприятливо впливає на зниження рівня холестерину в крові, корисний при підвищеному тиску знижує ризик утворення тромбів у кровоносних судинах. До лікувальних властивостей часнику можна віднести профілактику розвитку ракових захворювань.

Часник може спричинити сильне пошкодження, схоже на опік. Сирий часник може викликати навіть роздратування шкірних покривів. У поодиноких випадках часникові добавки можуть викликати головний біль, втому, втрату апетиту, м'язові болі, запаморочення та алергічні реакції, такі як напади астми або висипання на шкірі.

При цьому даний продукт містить ефірні олії, які провокують апетит і активують роботу підшлункової залози. А це небезпечно за панкреатиту. Також часник може спровокувати аритмію або тахікардію та сприяти розвитку жовчнокам'яної хвороби.

Не можна їсти часник при виразковій хворобі, при підвищеній кислотності шлункового соку, епілепсії та астмі. З обережністю поставтеся до часнику, якщо ви схильні до зниженого тиску. часник може знизити його досить відчутно, але і в цьому випадку все залежить від кількості з'їденого.