Чим корисний і шкідливий щавель?

Щавель – це вітамінна та лікарська рослина, здатна покращувати травлення, функції печінки та жовчного міхура, загоювати рани, зупиняти кровотечі, він корисний при недокрів'ї, серцево-судинних захворюваннях; при різних висипах та свербіння шкіри, як антиалергічний засіб.

«Якщо у людини є сечокам'яна хвороба, подагра, ревматоїдний артрит або сечова кислота в крові підвищена, щавель із раціону краще виключити, — попереджає дієтолог. — Не варто вживати його також при панкреатиті, загострених гастритах, холецистит, синдром подразненого кишечника — навіть у період ремісії.

Протипоказаний щавель людям з камінням та піском у нирках та жовчному міхурі. А також при панкреатиті та гастриті. Обережніше з цією рослиною слід бути людям зі схильністю до алергії. У будь-якому випадку при вживанні цього продукту з лікувальною метою слід проконсультуватися з лікарем.

Щавель – продукт з високою кислотністю, та є його щодня можна лише людям із абсолютно здоровою травною системою і лише після консультації з лікарем.