Протухла курятина іноді покривається жовтими плямами і не біліє в процесі приготування; Запах – неприємний кислуватий чи аміачний душок супроводжує тільки зіпсоване м'ясо, якого краще позбутися.Dec 24, 2018
Запах. Свіжа тушка курки нічим не пахне, а ось зіпсоване сире куряче м'ясо має яскраво виражений різкий гнильний запах, що відштовхує. Іноді трапляється, що неприємно пахнути куряче м'ясо починає вже на початку приготування при нагріванні. Від використання такого продукту також слід відмовитись.
Понюхайте курку Це здається занадто просто, але саме так ви зможете визначити, чи час викинути м'ясо. Якщо курка має кислий чи різкий, помітно неприємний запах, довіртеся інтуїції та викиньте її.
Прострочене м'ясо птиці може призвести до тяжкого харчового отруєння. Фарш рекомендовано використовувати відразу і купувати його стільки, щоб вистачило на одну страву.