Безпосередньо перед роботою форму натираємо ватним диском, змоченим у спиртовмісному розчині. Натирати потрібно добре, до глянсового блиску, важливо пройтися всіма кутами. Це дозволить очистити форму і на виході отримати виріб з ідеальною поверхнею.Apr 29, 2018
Мити форми краще теплою водою з-під крана. Використовуй при цьому м'яку губку та рідкий миючий засіб для посуду. Бережи форми у закритому боксі, щоб на них не потрапляв пил та дрібний бруд. Щоб шоколад блищав – мало натирати форми.
Ось деякі рекомендації від нас, що робити якщо шоколад все-таки прилипає до формі.
- Спробувати збільшити час охолодження шоколаду.
- Спробуйте добре промити форму миючим засобом та повністю висушити.
- Перевірте, чи правильно Ви темперуєте шоколад.
Щоб легше було дістати цукерки, силіконову форму можна вивернути. А по пластиковій, полікарбонатній та металевій досить просто постукати дном, перевернувши молд, щоб вироби висипалися на рушник або м'яку тканину. Не треба чіпати готовий шоколад руками, щоб допомогти витягнути його з форми.