Чим протирати форми для шоколаду?

Безпосередньо перед роботою форму натираємо ватним диском, змоченим у спиртовмісному розчині. Натирати потрібно добре, до глянсового блиску, важливо пройтися всіма кутами. Це дозволить очистити форму і на виході отримати виріб з ідеальною поверхнею.Apr 29, 2018

Мити форми краще теплою водою з-під крана. Використовуй при цьому м'яку губку та рідкий миючий засіб для посуду. Бережи форми у закритому боксі, щоб на них не потрапляв пил та дрібний бруд. Щоб шоколад блищав – мало натирати форми.

Ось деякі рекомендації від нас, що робити якщо шоколад все-таки прилипає до формі.

  1. Спробувати збільшити час охолодження шоколаду.
  2. Спробуйте добре промити форму миючим засобом та повністю висушити.
  3. Перевірте, чи правильно Ви темперуєте шоколад.

Щоб легше було дістати цукерки, силіконову форму можна вивернути. А по пластиковій, полікарбонатній та металевій досить просто постукати дном, перевернувши молд, щоб вироби висипалися на рушник або м'яку тканину. Не треба чіпати готовий шоколад руками, щоб допомогти витягнути його з форми.