Чим шиітаке відрізняються від печериць?

Зростають шиїтаке на дубі, грабі, вільсі та інших деревах. На вигляд вони трохи нагадують королівські печериці, адже мають округлий капелюшок, пофарбований у коричневий колір. Однак, на відміну від печериць, вона вкрита маленькими білуватими лусочками, а ніжка – більш тендітна. М'якуш у цих грибів білого кольору, м'ясиста.Oct 7, 2021

Увага! Шіїтаке можуть викликати алергічну реакцію, тому є їх слід невеликими порціями. Вагітним жінкам ці гриби вживати в їжу не рекомендується, тому що їхня дія на плід ще не вивчена. Максимальна денна норма шиїтаке – 16-20 г сушених грибів або 160-200 г свіжих.

Шіїтаке – дерев'яний пластинчастий гриб. Забарвлення капелюшка коричневе, від темного тону до світлого; по краю світліша, кремова, з бахромою; вся поверхня покрита білуватими лусочками. Діаметр – від 5 до 25 см. М'якуш білий.

Вживання грибів Їх можна, можливо варити, смажити, солити, маринувати, засушувати та заморожувати. У їжу вживають м'які та ніжні грибні капелюшки. Ніжки шиїтаке більш тверді. Вони підходять для виготовлення йогуртів, супів та соусів.