Чим відрізняється цукор за категоріями?

Білий цукор категорій ТС1 та ТС2 повинен містити не менше 99,70% кристалізованої сахарози. Категорії ТС3 позначається фабричний цукор із вмістом кристалізованої сахарози не менше 99,50%. Цукор останньої категорії характерний жовтуватим відтінком, але бентежити це не повинно.

Цукровий діабет 2-го типу (також – інсулінорезистентний цукровий діабет, колишні назви – інсуліннезалежний діабет і діабет дорослих) – хронічне захворювання, при якому організм не може ефективно використовувати інсулін, що в достатній кількості виробляється клітинами підшлункової залози.

Білий цукор (категорії ТС1, ТС2) – з масовою часткою сахарози не менше 99,7%. Категорії ТС1 і ТС2 відрізняються лише за кольоровістю. Фабричний білий цукор (категорія ТС3) – з масовою часткою сахарози не менше 99,7%. Для ТС3 допускається жовтуватий відтінок та слабкий запах меляси.

Залежно від показників якості продукт ділять чотирма категорії: екстра, ТС1, ТС2, ТС3. При цьому найсолодший – цукор категорії екстра (масова частка кристалізованої сахарози – не менше 99, 80 відсотка, а найбільш вологостійким – кусковий цукор.