Чим відрізняється декстроза від Мальтодекстріну?

Декстроза – Простий цукор, часто називають глюкозою; Мальтодекстрін (Патока, декстринмальтоза) – Швидкий вуглевод, складається з молекул глюкози. Цукровий діабет другого типу — це якраз надлишок глюкози в організмі людини.

Декстроза є простим цукром, тому вона може мати ті ж потенційні побічні ефекти, що і їжа з високим вмістом вуглеводів. Вона також може викликати дискомфорт у шлунково-кишковому тракті та інші симптоми, пов'язані з сплесками та падіннями рівня цукру в крові.

Як було сказано: декстроза – це моносахарид і може засвоюватися без участі ферментів. Саме цей факт робить речовину супершвидкою, моментальною в плані засвоєння вуглеводом, який починає всмоктуватися вже в ротовій порожнині. Декстроза – швидкий та надійний засіб для боротьби з гіпоглікемією.