Ікра кижуча зовні і за своїми смаковими характеристиками нагадує ікру нерки: у неї пружні ікринки діаметром 3-4 мм червоного відтінку, але вона має смак з менш вираженою гіркуватістю. Завдяки вражаючим набором вітамінів та мінералів, ікра кижуча вважається найбільш корисною серед різних видів червоної ікри.
Ікра нерки має звичайний смак, у післясмаку відчувається легка гіркуватість. Може відштовхнути споживача своїм гострим запахом. Ікра кижуча найдрібніша. Має виражений гіркуватий смак.
Кижучова ікра – це популярна червона ікра лососевої риби – кижуч, проте їх кількість обмежена і невелика . Ікра кижуча та інших представників Лососєвих має деякі відмінності. Вона має темно-червоне або навіть бордове забарвлення, своєрідний присмак і невеликий діаметр ікринок – близько 4 мм.