Чим відрізняється Маффін від Фондану?

Фондан – це англійський кекс Мафін, або відомий багатьом брауні. Відмінність у тому, що коли його розрізаєш, усередині виявляється «фонтан» із рідкого шоколаду.

Подають фондан на окремій тарілці, вийнявши із форми. Його потрібно їсти гарячим прямо з печі, оскільки з часом серцевина затвердіє. Тістечко посипають цукровою пудрою або шоколадною крихтою і за класичною традицією разом з ним кладуть кульку ванільного морозива. Ось такі ознаки справжнього фондана.

Спеціальний шоколад для шоколадних фонтанів (молочний 37,8% та темний 57,6%). Він відрізняється підвищеним вмістом олії какао та ідеально підходить для приготування. шоколадних фонтанів. Молочний шоколад (33,6% какао, а також молочний зі справжньою карамеллю).