Коротко: макарон – це французьке тістечко, що складається з двох круглих половинок, на основі мигдального безе з кремовою начинкою. Макарун – це американське печиво з кокосу та тертих горіхів, полите шоколадом.23-Jul-2021
У письмовому вигляді найточніше буде термін «macarons», просто тому, що саме так називають печива на батьківщині їх створення. У промові, якщо мається на увазі множина, можуть використовуватися і «макаруни», та «макаронс». У однині ж найправильнішим має бути «макарон».
Італійська назва maccarone/maccherone походить від слова ammaccare — «розбити, роздавити», і є посиланням на спосіб виготовлення основного інгредієнта, мигдального борошна. Готовий виріб м'який, з гладкою поверхнею, тане у роті.
Основним інгредієнтом цього десерту є мигдальне борошно. Мигдаль горіх не дешевий сам по собі, плюс, необхідно дотримати тонкощі технології перетворення його на борошно: очистити від шкірки, змолоти в пудру так, щоб не виділилося масло. Таким чином, сама сировина для макарунів є дорогим продуктом.