Чим відрізняється оселедець івасі від звичайного оселедця?

Тобто івасі хоч і близька родичка, але фактично це не оселедець, як і шпроти або кілька. Головне зовнішнє відмінність івасі від оселедця — низка темних плям на боці. Івасі дрібніший – середній промисловий розмір сардини 18-20 см, оселедця 25-30 см. За структурою м'яса івасі більш ніжна та жирна, ніж оселедець.Jun 4, 2017

Івасі – Риба сімейства оселедцевих, але це не оселедець, а тихоокеанська сардина. Оселедець її назвали тільки через подібність — ну і ще через те, що її солять як оселедець. Від оселедці вона відрізняється та смаком: він більш насичений, темний, потужний; івасі також дорожче.

М'ясо у цієї рибки завжди дуже ніжне і соковите, з особливим присмаком, що робить його ідеальним для засолювання. Якщо бути точніше, то до смаку івасі – це як ніжніша, жирна та корисна оселедець!

Тихоокеанська оселедець, Як і майже все тихоокеанське, – найбільша і жирна (До 35% жиру) зі всіх своїх родичок. Порівняно з нею атлантична оселедець нагадує малька.