Чим відрізняється солянка від збірної солянки?

Солянки готують на м'ясному, грибному чи рибному бульйонах. У збірній м'ясній солянці використовується кілька видів м'яса, субпродукти та ковбасні вироби, а в грибну солянку йдуть гриби у будь-якому вигляді..

Російська м'ясна солянка – Це теж багато-много м'яса, але в відмінність від грузинської, крім м'яса, на якому варився бульйон, використовуються м'ясні копченості та ковбасні вироби. Саме тому російську м'ясну солянку називають збірної. як і в солянці по-грузинськи, решта інгредієнтів відіграють роль приправ.

Значення про різноманітну та неоднорідну суміш чогось ◆ Відсутній приклад вживання (див.

Також тодішню селянку називали ще та похміллям. Вже у XVIII столітті аристократія визнавала солянку виключно як блюдо бідняків і п'яних селян.