Сучасний городецький пряник, на відміну від тульського, глазурується як згори, і знизу.
ГОСТ 1954 р. Нині тульські пряники виготовляються на тульських фабриках «Тульський пряник заводський»,"Стара Тула", "Ясна Поляна", "Медові традиції", у приватних пекарнях ІП Полякова, "Купець Шехватів", "Тулячка", а також поряд дрібніших виробників.
За способом приготування пряники ділять на 3 виду: друковані, вирізні та ліпні. Друкарський — найпоширеніший, виготовляли за допомогою пряникової дошки. За старих часів майстрів-виробників пряникових дощок називали «прапорниками».
У рецепт тульського пряника входять наступні інгредієнти: борошно пшеничне, цукровий пісок, натуральний мед, вершкове масло, курячі яйця, харчова сода. Як прянощі для пряничного тіста я використовую корицю, кардамон і мускатний горіх – у сухому та меленому вигляді.