Чим відрізняються пельмені та вареники з м'ясом?

Багато хто думає, що головна відмінність у тому, що саме пельмені завжди готуються з м'ясом, а у варениках використовується інша начинка, а саме у вигляді сиру, картоплі, ягід, капусти. Але треба сказати, що вареники також можуть бути з м'ясом. Тільки ось, на відміну від пельменів, у них ніколи не використовується сире м'ясо..

При приготуванні пельменів ми пакуємо в тісто сирий фарш, і начинка доходить до кондиції в процесі термообробки. А всередині вареників – вже готовий продукт, будь то ягоди, фрукти, сир, капуста, картопляне пюре з різноманітними добавками або щось інше на кшталт обсмаженої печінки чи вареного м'яса.

Равіолі Зазвичай равіолі менше традиційних пельменів. Ліплять їх із досить тонкого прісного тіста, надаючи форму півмісяця, еліпса або квадрата з фігурним обрізом краю. Начинка може бути з м'яса, риби, овочів чи фруктів. Ці пельмені або варять, або обсмажують у маслі.

на вареники тісто зазвичай розкочується трохи товщі ніж на пельмені. Тому для вареників його можна замішувати трохи м'якше. Але не варто замішувати занадто м'яке, липке тісто, З ним складно працювати і воно погано переносить заморожування.