Чим відрізняються зелені та жовті кабачки?

А ще жовті кабачки краще зберігаються і набагато менше уражуються вірусними хворобами. М'якуш у них ніжніший, а шкірка тонша і не грубіє надто швидко.

Корисні речовини: вітамін Е, С, А (бета-каротин), вітаміни групи B та РР. Мінерали – натрій, калій, залізо, фосфор, магній, кожен з яких відіграє найважливішу роль у синтезі гормонів та процесі кровотворення. Пектини – це ціла група речовин, що сприяють виведенню з організму токсинів.

Кабачок (зменш. від укр. шинок, «гарбуз», з тюркських мов) — кущовий різновид гарбуза звичайного з довгастими плодами, без батогів. Плоди можуть бути зеленого, жовтого, чорного чи білого кольори.