Чим змастити дріжджові булочки?

Для змащування випічки до випікання можна, можливо використовувати яйце, молоко, сметану, майонез, міцний чай з цукром, вершковим або олією. Залежно від обраного продукту, ви можете як досягти блиску і хрусткої скоринки, так і навпаки зробити випічку м'якше і ніжніше.

Можна, можливо змастити жовтком, білком чи цілим яйцем. Останній варіант підходить для булочок та пиріжків із здобного та дріжджового тіста. Щоб вони блищали, необхідно збити яйце виделкою зі щіпкою солі. Суміш не повинна бути надто пишною, достатньо довести її до дрібних бульбашок.

Щоб випічка придбала надзвичайно м'яку скоринку, пиріжки змащують будь-яким рослинним маслом, будь то соняшникова, оливкова або кукурудзяна. Однак від цього глазування не варто чекати блискучої скоринки. Рослинним маслом можна змащувати перед випіканням виробу із листкового або розтяжного тіста.