Чим змастити пиріжки у духовці Щоб блищали?

Чим змащувати пиріжки перед випічкою

  • Яєчний жовток Допускається два варіанти застосування: …
  • Яєчний білок Таким чином виходить солодка біла глазур, яка в основному зустрічається на великодніх паску або безе. …
  • Сметана …
  • Вершкове масло …
  • Рослинна олія …
  • Вершкове масло …
  • Солодка вода …
  • Медовий сироп

Можна змастити жовтком, білком чи цілим яйцем. Останній варіант підходить для булочок та пиріжків із здобного та дріжджового тіста. Щоб вони блищали, необхідно збити яйце виделкою зі щіпкою солі. Суміш не повинна бути надто пишною, достатньо довести її до дрібних бульбашок.

Для надання рум'яного кольору, випічку змащують рослинним або розтопленим вершковим маслом перед випіканням. Ви не досягнете глянцевого блиску, але рум'яна скоринка – гарантована. Такий самий результат додасть і молоко.