Для змащування випічки вже після випікання можна використовувати розтоплене вершкове масло, молоко та цукровий сироп. Після випікання вже не домогтися хрусткої та блискучої скоринки, зате можна зробити готові вироби м'якшими, ароматнішими і ніжнішими.
Для додання рум'яного кольори, випічку змащують рослинним або розтопленим вершковим маслом перед випічкою. Ви не досягнете глянсового блиску, але рум'яна скоринка – гарантована. Такий самий результат додасть і молоко.
Чим змастити випічку перед духовкою
- Яйцем, трохи збитим вилкою. Або тільки білком/жовтком: при змащуванні білком скоринка набуває додаткового хрускоту, а жовток робить її рум'янішим і надає блиску.
- Рослинним або вершковим маслом.
- Сметаною низької жирності.
- Міцною заваркою із цукром.
- Молоко.
- Слабким сиропом.
Aug 5, 2022