— Найбільше його в смородині чорної, у бурякахпотім йдуть яблука, сливи, абрикоси, суниця, журавлина, апельсини, груша, малина, капуста, кавуни, вишня, цибуля, баклажани, гарбуз. У нашій кліматичній зоні найдоступніші дари природи, багаті на пектин, — яблука.Apr 13, 2012
У природному вигляді пектин можна зустріти в яблуках, сливах, грушах, гарбузі, буряках, баклажанах, хурмі, цитрусових, фруктових та овочевих соках. У доданому вигляді пектин міститься в таких продуктах, як желе, джем, мармелад, кисіль, у деяких солодощах (зефір, пастила).
Встановлено, що найбільшою кількістю пектинових речовин серед сортів яблук виділяється Гренні Сміт, груш – Улюблениця Клаппа, слив – Стенлі, абрикосів – Шалах: 1,14, 0,98, 1,03, 0,71% на сиру речовину відповідно.
Вміст пектину в ягодах та фруктах
Продукти | Зміст пектинових речовин у % на 100 грн. |
---|---|
Суниця | 0,7 |
Журавлина | 0,7 |
Аґрус | 0,7 |
Персик | 0,7 |
•Sep 26, 2019