Для чого корисне жито

Жито має багатий комплекс вітамінів і мікроелементів, а також антиоксидантів, які мають протизапальну та протиалергенну дію.. Вироби з жита покращують функцію кровотворення та благотворно діють на серцево-судинну систему. Житні каші, хліб, коржики корисні при хворобах щитовидної залози.

Які вітаміни є в житі?

Жито багате на вітаміни, мікро- і макроелементи. У ній містяться вітамін А, вітаміни групи В, С, Е та К, багато в житі кальцію, калію, магнію, натрію та фосфору, присутні залізо, мідь, цинк, марганець та селен. Її вживання допомагає контролювати вагу.

Навіщо потрібне жито?

Як відомо, жито використовується для вироблення житнього борошна одного з трьох сортів: сіяного, обдирного та шпалерного. Крім хлібопечення, жито є основою солоду, з якого готують, наприклад, квас.