Для чого корисний буряк варений

Варений буряк зберігає велику кількість корисних речовин, вітамінів та мінералів. Залишаються в ній вітаміни групи B, вітаміни А та Е, H та PP, калій, магній, цинк, залізо, йод, фосфор. Особливо цінується буряк за високий вміст клітковини та м'яку послаблюючу дію, що чиниться на кишечник.

Кому не можна їсти варені буряки?

Так, буряк протипоказаний при сечокам'яної та жовчнокам'яної хвороби. Цей овоч містить оксалати – солі щавлевої кислоти, які стимулюють утворення каменів у сечовивідних та жовчовивідних шляхах. Обмежити вживання буряків слід також при цукровому діабеті.

Що допомагає буряки?

Відомий своїм сечогінним та послаблюючим ефектом буряк стимулює роботу всього шлунково-кишкового тракту, відновлює роботу кишечника, допомагає у боротьбі із запорами, очищує організм від шлаків та токсинів, регулює обмін речовин.