Для початківців як зробити плов

Як правильно варити рис для плову?

Мал для плову залийте холодною водою у співвідношенні 1:3. Поставте середній вогонь. Доведіть до кипіння та зменшіть вогонь до мінімального, інакше вода надто швидко випарується. Після закипання білий рис варять 15-20 хвилин, а бурий – 40 хвилин.

Скільки потрібно води для розсипчастого плову?

Розсипчастий рис в плові

  1. Абсолютно точне дотримання співвідношення рису та води: на 2 частини рису – 2 частини води.
  2. Воду брати окріп.
  3. Точний час варіння: 12 хвилин. …
  4. Вогонь: 3 хвилини сильний, 7 хвилин – помірний, 2 хвилини – слабкий.
  5. Після цього кришку не відчиняти ще 12 хвилин.