Що багато у сирі?

У сирі містяться вітаміни A, B1, B2, B12, C, D, E, PP, пантотенова кислота, а також інші кислоти, мінеральні речовини, кальцій, фосфор. Білки сиру засвоюються набагато краще за молочні. Сир стимулює апетит та добре впливає на травлення.

Це висококалорійний продукт, що має багато натрію та жирів. Наприклад, у 100 г чеддера – 402 ккал, пармезану – 431 ккал, дор блю – 337 ккал. Жири – близько 30%, молочний білок – 15-27%. Сир багатий вітамінами та мікроелементами: А, С, Е, B12, рибофлавін, фосфор, селен, бета-каротин, цинк, йод, залізо, мідь, калій.

Основні інгредієнти, які входять до складу сиру – Це молоко нормалізоване або пастеризоване, сіль, закваска і молокозгортаючий фермент. Молоко є основним та найважливішим інгредієнтом будь-якого сиру.

В цілому сир є висококалорійним продуктом, містить багато натрію та насичених жирів. Фактична наявність у ньому макроелементів варіюватиме залежно від його сорту.