Що буде, якщо добре жувати їжу?

їжа з легкістю засвоюватиметься організмом і перетравлюватиметьсятому що вона добре подрібнюється і рясно поєднується зі слиною в роті; відбуватиметься рясне виділення слини, яка забезпечує захист емалі зубів від хвороботворних бактерій, а також робить слизову оболонку ротової порожнини менш чутливою до болю.

Травлення насправді дуже складне і надзвичайно важливе завдання для вашого тіла. Потрібно багато енергії, особливо якщо йдеться про перетравлення погано пережованої їжі. Правильне пережовування дозволяє вашому травному тракту працювати більш ефективно та швидше розщеплювати їжу.

Жування сигналізує про травлення. В організмі виробляється слина, яка починає розщеплювати їжу вже у роті. Шлунок готується до їди, його м'язи розслабляються, що спрощує роботу травної системи.

Довго жувати корисно. Чим краще і дрібніше пережована їжа, тим краще вона змочується слиною і згодом легше пересувається стравоходом. Більше того, процес травлення починається вже у роті: у слині для цього є ферменти. Зрештою, великими шматками можна придушитися.