Що буде, якщо довести глінтвейн до кипіння?

Глінтвейн – улюблений зимовий напій на основі червоного вина. Це гаряче вино, але кип'ятити його не можна. Щоб вино не втратило своїх властивостей, підігрівати його потрібно максимум до 70 градусів. Якщо вино довести до кипіння, то більша частина алкоголю випарується, і воно втратить свій смак.

Прянощі трохи варяться у воді, щоб вони віддали свої ароматні ефірні олії. Після цього додається цукор чи мед. І тільки наприкінці — вино. Так само, як і в першому випадку, глінтвейн ні в якому разі не можна доводити до кипіння.

Якщо глінтвейн кип'ятити, то загубиться смак та структура напою.

При охолодженні та нагріванні рідина всередині пляшки то стискатиметься, то розширюватиметься. Це може зашкодити пробку, а значить, призвести до псування вина або його витоку. Крім того, вино псується при сильній спеці, а від замерзання втрачає оригінальні смак та запах.