Слива – покращує роботу кишечника та знижує загрозу раку прямої кишки. Завдяки сорбіту та високому вмісту клітковини, злив сприяє хорошій роботі кишечника та його регулярному звільненню.Sep 5, 2021
Крім проносного ефекту, серед властивостей сливи також значиться легка сечогінна дія, яка дозволяє легко позбутися зайвих солей і рідин в організмі. До того ж, зливу рекомендують їсти при печії та виразці, і для нормалізації рівня холестерину в організмі.
У сливах достатньо вітамінів, щоб вам не потрібно було є їх кілограмами. Лікарі рекомендують з'їдати 3-4 сливи в день: так ви отримаєте всі корисні речовини. Якщо у вас слабкий шлунок, то це кількість потрібно скоротити до 1-2, а здоровій людині не варто з'їдати більше 5-6 слив.
Кому не можна їсти сливи людям з цукровим діабетом та ожирінням через високий рівень глюкози та фруктози у продукті; у період загострення гастриту з підвищеним рівнем кислотності; при індивідуальній непереносимості мамам, що годують, так як вживання сливи може спровокувати пронос та коліки у немовлят.