Є у курті та аскорбінова кислота, яка зміцнює імунітет та підвищує захисні функції організму. У великій кількості у курті міститься кальцій, який зміцнює кісткову тканину, а також покращує обмін речовин в організмі.
Курт – Це відмінний тонізуючий засіб. Його бажано їсти при виснаженні, перевтомі та недокрів'ї. Також рекомендується вживати цей сир регулярно під час розумових та фізичних навантажень. Винахід кочових народів є напрочуд легкозасвоюваним продуктом.
Курт універсальний. З ним можна зварити густий поживний суп, його можна з'їсти з хлібом як бутерброд, можна додати до салату замість бринзи та солі, розчинити в мінералці та отримати освіжаючий напій (практично тан). А ще курт – це просто чарівна закуска до пива!