Внаслідок регулярного вживання айрану відновлюється мікрофлора кишечника, виводяться токсини та шлаки – це покращує загальний стан організму, підвищує імунітет, збагачує організм вітамінами та мікроелементами.. Давно помічено, що айран добре позначається на самопочутті, якщо випити його під час похмілля.
Але на смак напій не настільки звичний, як кефір і мало хто знає, як правильно його вживати. Кисломолочний напій – помічник у боротьбі із зайвими кілограмами. Він низькокалорійний, але поживний відновлює роботу шлунка. Для схуднення достатньо замість вечері випивати дві склянки протягом двох тижнів.
Айран покращує травлення та апетит, прискорює перетравлення їжі, вгамовує спрагу, нормалізує мікрофлору кишечника, пригнічує дію гнильних кишкових бактерій, покращує роботу дихальної та серцево-судинної системи, зміцнює імунітет та нервову систему.
Випитий айран натщеє хорошим засобом від запорів. Турецька айран добре вгамовує спрагу та голод, нормалізує холестерин, кров'яний тиск та зміцнює кістки. У 150 г напою міститься 75 ккал.