Що буде, якщо з'їсти багато ікри?

Червона ікра – дуже корисний продукт, але він не підходить для щоденного вживання, тому що велика кількість з'їденої ікри може призвести до різних проблем із ШКТ. Також у складі багато солі, яка затримує воду, що призводить до набряклості та порушення обміну речовин.

Фахівець зазначив, що у день без шкоди здоров'ю можна їсти не більше 2-3 чайних ложок. У червоній ікри є та багато корисних речовин: фолієва кислота, йод, фосфор, калій, залізо, кальцій, поліненасичені жирні кислоти. Детальніше про ікри та її властивості читайте тут.

Червона ікра насичена вітамінами, мікро- та макроелементами. Вона містить поліненасичені жирні кислоти, зокрема омега-3, що зміцнюють імунітет. Однак ікра лососевий містить велику кількість холестерину і сіль. Ці компоненти особливо шкідливі тим, хто має підвищений тиск чи серцево-судинні захворювання.

Безумовно, у всьому потрібно знати міру, а у випадку з ікрою тим більше. Є її кожен день – Це явний перебір. Цілком достатньо однієї столової ложки 1-2 рази на тиждень на постійній основі, радить нутриціолог.