Консерви не можна є після закінчення терміну придатності Якщо банк нормально зберігає форму, не здута, не м'ята, не проржавіла і зберігалася в умовах рекомендованого температурного режиму, зазначеного на етикетці, вживання такої продукції допустиме і після закінчення терміну придатності, зазначеного на етикетці.
Рибні консерви Термін зберігання рибних консервів може досягати 3-х років, при цьому умови зберігання можуть бути як за кімнатної температури, і у холодильнику за нормальної температури від 0 до +5 градусів.
Як визначити, що консерви краще викинути
- Здута кришка. Перша ознака того, що в консервах розмножуються небезпечні бактерії: викидайте, не замислюючись.
- Консервну банку пошкоджено. …
- Піна, каламут, бульбашки, зайва рідина. …
- Цвіль або зміни кольору. …
- Сумніви як приготування та зберігання консервів.