Що дають таніни?

Це група фенольних сполук природного походження, відома як «дубільні речовини», вони надають вину структуру, відтінки гіркоти і роблять його більш багатогранним та цікавим, якщо правильно інтегровані.Apr 30, 2019

В медицині таніни знаходять застосування як в'яжучі лікарські засоби, протиотрути (при отруєнні солями свинцю, ртуті та ін), протидіарейні, кровоспинні та протигемороїдальні засоби. Також використовуються хірургами для дублення шкіри рук перед виконанням операції.

Застосування речовини Танін Запальні процеси у порожнині рота, носа, зіва, гортані; опіки, виразки, тріщини, пролежні; інтоксикація алкалоїдами та солями важких металів.

Терпкість танінів викликає відчуття сухості та зморщування у роті після вживання незрілих фруктів, червоного вина або чаю. Таніни мають молекулярну масу від 500 до понад 3000 (ефіри галової кислоти) та до 20 000 дальтон (проантоціанідини).