На смак нут віддалено нагадує горіх. Нут дуже популярний серед вегетаріанців та в індійській кухні. Він дуже ситний, багатий на білок і клітковину. Перед тим, як почати готувати страву на основі нуту, необхідно виконати тривалу процедуру замочування гороху, або можна купити готовий консервований.
245 руб.
Схожий на горох, тільки більший і горіховий присмак. Джерело клітковини та рослинного білка, цинку, фолієвої кислоти, вітамінів групи B. Консервований нут – готова до вживання страва, яка не вимагає попереднього замочування.
Боби варять і смажать, подають як гарнір до тушкованого м'яса, розварюють у супах, додають у салати, плов. Завдяки високому вмісту білків нут – важливий елемент вегетаріанської та ведичної кухні. Нут має приємний горіховий смак.