До складу цукерок обов'язково входить концентрований цукровий сироп, а також ароматизатори, призначені насамперед для ослаблення яскраво вираженого запаху спирту.. Вкрай рідко можна зустріти цукерки зі справжнім алкоголем, адже їхній термін придатності не перевищує 15 днів.
Нормативні акти для кондитерських виробів Цукерки повинні містити трохи більше 8% спиртової сировини. Для цього використовується спеціальний кондитерський лікер, який має понад 60% концентрації. Що стосується звичного нам алкоголю, то він буде майже непомітний і не відчується.
Відчуття, що зігріває від начинки, перегукується зі смаком шоколаду, який до того ж сприяє підняттю настрою, роблять алкогольні цукерки такими приємними на смак. Тому їх найчастіше подають як самостійний подарунок. Вперше цукерки з алкогольною начинкою з'явилися у ХІХ столітті у Швейцарії.
З ними ситуація трохи інша – до складу таких цукерок входить 5-відсотковий етиловий спирт, який за міцністю дорівнює пиву. Від них результат буде відчутнішим. Наприклад, якщо взяти коробку таких цукерок, вилити їх вміст в одну чарку і випити, вплив на організм буде такий самий, як від однієї чи пари ковтків пива.