Найдовше вариться буряк – трохи більше години, білокачанна капуста готується 30-50 хв., ціла картопля – 25-30 хв., морквина – 20-30 хв., цвітна капуста та броколі – 15-20 хв., щавель та шпинат – 10 хв.3 Jul 2009
Класичний рецепт борщу передбачає, що в каструлю першою вирушить капуста, так як та вариться найдовше. Вже після капусти слід картопля та солодкий перець.
У киплячий бульйон закладають капусту, доводять до кипіння та додають картоплю. Варять 15 хвилин, закладають пасеровані з томатом-пюре овочі та варять ще 10 хвилин. Після цього вводять спеції та доводять овочі до готовності.
Ставимо каструлю з водою на вогонь і доводимо до кипіння. Викладаємо капусту у киплячу воду, накриваємо кришкою та готуємо приблизно 10-20 хвилин. Акуратно виймаємо готові овочі з каструлі та даємо капусті охолонути.